Regulament

Ne-am gândit că ar fi utilă această categorie pentru o funcționare optimă a rețelei, astfel încât să ne bucurăm cu toții de comunicarea cu ceilalți și fiecare să poată accesa RoLink în condiții cât mai bune.

  1. În primul rând, în rețeaua RoLink se aplică două reguli principale: ANCOM și BUNUL SIMȚ!
  2. Este bine-venită o pauză de câteva secunde (ideală ar fi de cel putin trei) într-un QSO între doi sau mai mulți radioamatori, pentru că oricine să poată interveni în discuție cu un simplu „break”.
  3. Este de preferat dezactivarea roger-bip-ului și a altor tonuri la stații care de cele mai multe ori se aud mai tare decât cel care vorbește și devin deranjante.
  4. Stațiile portabile și mobile au prioritate în accesarea rețelei.
  5. Stațiile din orașe/noduri sau districte diferite au prioritate în RoLink.
  6. Legăturile între doi corespondenți pe EchoLink sunt penalizate dacă depășesc un minut. Motivul este acela că toate nodurile din țară stau în emisie în această perioadă de timp, blocând rețeaua. Prin intermediul Echolink se poate purta un QSO de la utilizator la utilizator, fără a fi necesară conectarea la repetorul YO3KXL care susține rețeaua RoLink.
  7. Vor fi suspendate temporar nodurile care au disfuncțiuni sau creează probleme în rețea. Este bine de știut faptul că, indiferent dacă sunt printr-un link sau repetor RoLink,  odată apăsat ptt-ul se vor deschide zeci de alte repetoare și link-uri.

Mulțumim pentru înțelegerea și respectarea acestor reguli simple care vor facilita accesul tuturor în Rețeaua RoLink.

Așteptăm sugestii pentru completarea și eventual modificarea articolelor acestui Regulament în secțiunea FORUM.

’73
Echipa RoLink