Propunere mesaj

Dragi colegi,

Ne-am dorit cu toții ca Rețeaua RoLink să se dezvolte, ceea ce a devenit realitate. În cei cinci ani frumoși de existență a acestei punți între radioamatori, au existat provocări cărora le-am răspuns pozitiv. Poblemele tehnice inerente ne-au solicitat, dar au fost depășite, pentru ca RoLink să fie locul unde fiecare dintre noi poate comunica liber, dar și responsabil.

Încă de la început, am avut în gând ideea ca rețeaua să aibă mai multe servere, să fie întreținută de o echipă unită care să comunice și să coopereze pentru rezolvarea problemelor și dezvoltarea rețelei. Astfel, în momentul de față există două astfel de reflectoare în locații diferite: reflector.rolink-net.ro și svx.439100.ro. Ultimul menționat, svx.439100.ro deține nodurile descentralizate care folosesc un proiect dedicat pentru administrarea individuală a nodului, de către fiecare deținător.

Ne-am propus și credem că am reușit îmbunătățirea calității emisiei și recepției, dar depinde de fiecare dintre noi să realizăm faptul că orice apasare a PTT-ului deschide inevitabil toate nodurile rețelei. Această situație deranjează din punct de vedere audio și consumă inutil energie, dacă stăm să ne gândim la echipamentele care funcționează pe bază de surse alternative de curent electric. De aceea, există proiectul conceput special pentru a bloca sau sista intrarea sau accesul în rețea, în momentul când apar astfel de probleme.

Dincolo de tot și toate, a rămas comunicarea care este facilă cu ajutorul nostru, dar se datorează vouă… acelora care găzduiesc noduri ori au făcut posibilă instalarea repetoarelor în locații cu arie vastă de acoperire RoLink.

Pentru orice informație vă stăm la dispoziție prin formularul de contact de pe site și ne puteti găsi oricând aveți nevoie de ajutor sau susținere tehnică din partea rețelei la adresa contact@439100.ro . Iar noi, suntem împreună pentru voi !

Pentru ca RoLink să fie în permanență la dispoziția celor care dețin echipamente acum sau în viitor, site-ul www.439100.ro a fost îmbogățit cu multe informații actualizate care vă sunt de ajutor. Trupa noastră s-a înnoit cu oameni pasionați, optimiști, deschiși la comunicare și dedicați în a oferi tot sprijinul de care au nevoie aceia dintre voi care vor să-si instaleze un Nod RoLink cu ajutorul nostru.

Nu uitați: Rețeaua RoLink există, pentru că voi existați!


Grupul activ în dezvoltarea și susținerea platformei RoLink 439100.ro

 • Marius / YO2LOJ / Timișoara
 • Cătălin / YO3CAT / Baia Mare
 • Bogdan / YO3IXW / yo3ixw@gmail.com / O723888998 / București
 • Răzvan / YO6NAM / yo6nam@gmail.com / O75636I63I / www.xpander.ro / Brașov
 • Cătălin / YO7GQZ / catalin.tanasie@gmail.com / Pitești
 • Cristina / YO7JYL / cristina.tanasie@gmail.com / Pitești
 • Adrian / YO8RXT / Iași

De-a lungul timpului au mai contribuit la dezvoltarea și administrarea rețelei :

 • Cristi / YO3GWM / București
 • Cezar / YO3FHM / București
 • Cristel / YO4ISC / Constanța
 • Lucian / YO9INA / Marea Britanie

*** Afișare în ordine alfabetică după indicativ

Mulțumirile noastre se îndreaptă către cei care, prin eforturi materiale, financiare și evident, fizice, au pus repetoare la dispoziția comunității și au valorificat locații importante.

Cristi YO2CK Gheorghe YO2DHN YO2KAR
Mihai YO2OCPNicu YO3FBDYO4TTE
Laur YO4FZVLucian YO4GGAVali YO4SJQ
Ioan YO5OICNelu YO5OVYDaniel YO5OZD
Alex YO6ALRadu YO6PVOYO6PMX
Mihai YO7GPGYO4AWElvis YO7MG
YO7AQFIulian YO8SJDYO6FCD
Lari YO9CSM Florin YO9FDXVictor YO9GZV
Adrian YO9GOOFlorin YO9IIEAlin YO9IPZ